14. 7. 2013

Mlynček potočný

Na tábore Levitov sme vyrobili takéto vodné mlynčeky. Tradične sa mi nechce hľadať po lese drevo, preto som aj teraz použil PET fľaše.




Toto bol prvý mlynček a to hneť 8 lopatkový, skoro celý ho vyrobil Jakub. Ja som vymyslel návrh a Ivo zohnal a rozobral prepravku na lopatky, spolu-vedúci Pali spravil vidličky. Išiel veľmi pekne.


Aj keď predošlý mlynček pekne šliapal, šiel pomaly lebo mal malé teda úzke lopatky. Preto som urobil klasický 4 lopatkový mlynček, samozrejme tiež som ho zarezal do fľaše. Na videu môžte vidieť, že ide rýchlejšie a tiež počuť klasický 4 taktový diesel zvuk.



Zvuk sa mi páčil ale chcel som zvýšiť rýchlosť, preto som na 8 lopatkový mlynček pridrôtoval rozrezané kusy PET fľaše, tým sa zväčšila plocha a mlynček sa zrýchlil.  



Priehradu sme stavali s celým oddielom, neskôr nám slúžila ako chladnička na nápoje, čo sa v teplých dňoch veľmi hodilo. Lepšie ako čapovaná...



Priehradu prišli obdivovať aj iné oddiely, na fotke je náš Paľko.


Vlastne prvý mlynček bol tento, je to jednoduchší spôsob, ktorý som vymyslel už minulý rok, ale treba vedieť dobre urobiť koniec oproti hrdlu fľaše, napríklad ho vypáliť, alebo narezať, ohnúť a urobiť dieru ako na videu, ale mne to na videu moc vibruje.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára